Ulfsunda Slott fortsätter att stärka sin profil som Sveriges främsta Champagneslott och introducerar nu en ny strategisk nyckelroll: Head of Champagne. Rollen ska utveckla och fördjupa gästupplevelsen genom att lyfta fram champagne och vinets hantverk som en ännu mer central del av slottets identitet.
Den som tar sig an uppdraget är Amanda Liliemark, utbildad sommelier med bred erfarenhet av terroir, druvkaraktärer och vinframställning. Hon brinner för att sprida kunskap och skapa upplevelser där champagne står i centrum.
– Ulfsunda Slotts värdeord är champagne, flärd och passion. De guidar våra beslut och hjälper oss att skapa tydliga upplevelser för våra gäster, säger Amanda Liliemark, Head of Champagne.
Champagne i fokus – från vinkällare till bruncher
I slottets medeltida vinkällare från 1400-talet ligger årgångschampagner sida vid sida med klassiska viner från både gamla och nya världen. Fokus ligger framför allt på Frankrikes ikoniska vinregioner.
Varje lördag håller Amanda champagneprovningar där gästerna får fördjupa sig i vinifiering, dosage, lagring och olika stilar. Dessutom bjuder slottet på champagnebruncher där maten är noggrant komponerad för att lyfta dryckens elegans.
– Vi låter champagnens värld influera allt vi gör. Kökets menyer, konferensernas detaljer, våra blomsterarrangemang och miljöerna i stort. Vi ställer alltid frågan: passar detta in i vår profil? Champagnen ska alltid vara närvarande, fortsätter Amanda.
Om Amanda Liliemark
Amanda Liliemark är 32 år, utbildad sommelier och examinerad på WSET Level 3. Hon har lång erfarenhet från restaurangbranschen och är även utbildad bartender och mixolog. Dessutom har hon rest mycket i Europa och besökt vingårdar i Spanien, Grekland, Frankrike och Italien – med särskilt fokus på Champagne.
Ulfsunda Slott – Champagne i historisk miljö
Ulfsunda Slott erbjuder 54 unika hotellrum, 10 mötesrum, restaurang och en anrik vinkällare som går tillbaka till 1400-talet. Slottet kan abonneras för privata sällskap och är känt för sin starka champagneprofil.