Arkiv

Bocuse d’Or-vinnaren Mathias Dahlgren ansluter sig till Recipify

Stjärnkocken Mathias Dahlgren ansluter sig till Recipify. Bocuse d’Or-vinnare och för sina prisbelönta restauranger tar Dahlgren nu sin gedigna. erfarenhet till den digitala plattformen och delar sina recept



The Macallan x The Aurora – nytt partnerskap som förenar hantverk, innovation och upplevelser

The Macallan. The Aurora.. Under evenemanget som äger rum den 27-29 juni i Norrvikens trädgårdar Båstad bjuder The Macallan och The Aurora på skräddarsydda upplevelser som endast kan upplevas på plats



Heimstaden knyter till sig O’Learys i Malmö

Heimstaden. O’Learys. Kronprinsen.



Exklusiv tastingmeny med lokala råvaror

Arctic Bath har öppnat för sommarsäsongen och redan under den första helgen fylldes vårt hotell av förväntansfulla gäster från både när och fjärran. ”Vi känner stor tacksamhet över det varma mottagandet och den nyfikenhet som visas för det vi skapat…



Inför midsommar: Två av tre vill ha ekologisk potatis

Midsommar innebär färskpotatispremiär för många i Sverige. Två av tre föredrar ekologisk potatis på tallriken visar en ny undersökning som Verian har gjort på uppdrag av KRAV



Carlsberg Sverige minskar klimatavtrycket – 17 procent lägre sedan 2022

Med satsningar inom hållbarhet redovisar Carlsberg Sverige. Carlsberg Sveriges vd Peter Hammarstedt om utvecklingen: – 2024 har varit ett år av utveckling och förändring för Carlsberg Sverige



Mister York expanderar vidare – kommer till Karlskoga

2025 är ett år i högt tempo för Mister York. Restaurangen i Karlskoga markerar ytterligare ett steg i Mister Yorks snabba expansion över landet. Den nya enheten kommer byggas om helt till Mister Yorks koncept där gäster bland annat kommer…



Gällivare och WA3RM tar ytterligare steg i utvecklingen av cirkulär och robust livsmedelsproduktion

I takt med den pågående industriomställningen ökar behovet av att hitta cirkulära lösningar som tar vara på befintliga resurser och stärker robusta värdekedjor. Initiativ som bygger på industriell symbios där restflöden från befintlig verksamhet används som resurser i nya hållbara…



Vegobarometern: Hybridprodukter på frammarsch när vegotrenden planar ut

Efter flera år av tillväxt har andelen vegetarianer veganer och flexitarianer under de senaste två åren planat ut inte minst bland unga. Det visar Axfoods



Pontus Frithiof lanserar matmanifest – en ny milstolpe i satsningen Hållbarhet 360

Pontus Group ledd av restaurangentreprenören Pontus Frithiof tar ytterligare ett stort kliv i sitt långsiktiga hållbarhetsarbete genom lanseringen av ett omfattande Matmanifest. Manifestet är inte bara ett internt styrdokument för medarbetare kockar och leverantörer – det är en tydlig viljeyttring…