Skånemejerier fortsätter växla upp och miljoninvestera i produktionen. Med många produkter inom snabbt växande segment är fokus inställt på att öka kapaciteten för att kunna skapa tillväxtmöjligheter. Totalt satsar företaget drygt 250 miljoner under de kommande två åren.
Skåne har bland världens bästa jordbruksmarker, och omkring 30 procent av Sveriges livsmedelsproduktion sker i regionen. Skånemejerier är en viktig del av detta, och företaget fortsätter nu investera för framtiden.
– Vi är i en expansiv fas, och vi växlar vi upp vår produktion ytterligare. Behovet har faktiskt aldrig varit större, och som skånsk livsmedelsproducent har vi stor betydelse för hela landets matproduktion och försörjningstrygghet. Vi har även ett ansvar för att driva på utvecklingen hälsosamma och hållbara matvanor i hela Sverige, säger Cecilia von Perglas, vd på Skånemejerier.
Svensk kvarg åt alla
Med anledning av senaste årens ”kvargboom” har Skånemejerier investerat för att omedelbart kunna öka produktionskapaciteten av kvarg vid sitt mejeri i Malmö med 50 procent, och för skapa förutsättningar för en ytterligare expansion. En investering som också leder till mer energiåtervinning, minskat svinn, minskade utsläpp och minskade transporter.
– Svenskar gillar kvarg, och allra helst svensk kvarg, men de gillar också variation. Det ska vara många olika smaker, konsistenser, med fruktbitar, utan fruktbitar, sötare, syrligare. Vi utökar vår produktion av Lindahls kvarg för att kunna tillgodose alla målgrupper, samtidigt som vi accelererar vårt hållbarhetsarbete för att minska vår miljöpåverkan, säger Tintin Mattsson, anläggningschef i Malmö.
Motorn i svensk ostindustri
Skånemejerier investerar även i sina anläggningar i Kristianstad för att fortsätta vara en drivande motor i den svenska, högkvalitativa ostindustri. Grillosten Pannoumi®, den gräddiga hårdosten Rike® och nu senast hårdosten Ära™ med sin unika kombination av kola- och umamitoner är tre exempel på innovationer från Skånemejerier.
– Vi investerar för att kunna expandera och fortsätta leverera spännande, hållbara osthantverk gjorda på svensk mjölk till konsumenter såväl idag som på lång sikt. Med nya innovativa produkter, vår starka regionala förankring och stöd från vår internationella ägare är vi redo att växla upp för att göra gott både på tallriken och bortom den, avslutar Cecilia von Perglas.