I höst lanserar Norrmejerier Västerbottensost® Limited Edition 24 månader – en unik och extra lagrad version av Sveriges mest älskade hårdost. Från vecka 44 hittar du en mycket begränsad upplaga, hämtad från mitten av osthjulet där smaken blir som allra bäst. Resultatet blir en djupare, fylligare och mer exklusiv smakupplevelse.
– Med Västerbottensost® 24 månader lyfter vi fram det bästa av vårt hantverk från Burträsk. Den här osten riktar sig till finsmakare – vi har valt ut och lagrat den med största omsorg, säger Lina Jonsson, produktchef för ost på Norrmejerier.
Ett hantverk från Burträsk
I Burträsk skapar ostmästarna Västerbottensost® enligt ett hemligt recept som gått i arv i generationer. När osten mognar i hela 24 månader utvecklar den en djupare smak, tydligare sälta och en karaktäristisk kristallbildning.
Njut av osten i små bitar på ostbrickan, i smårätter till advent eller som en höjdpunkt på julbordet.
– Mittbiten utgör osthjulets hjärta – där smak, konsistens och mognad möts på bästa sätt. Vi provsmakar och granskar varje hjul noggrant innan vi väljer ut det som får mogna vidare till Västerbottensost® 24 månader. Det är ett sant hantverk, säger ostmästare Thomas Rudin.
Prisbelönt premiumost
På Ostfestivalen 2025 belönade juryn Västerbottensost® 24 månader med två stjärnor i TasteWorthy Award, i kategorin grynpipig ost. Utmärkelsen bekräftar ostens unika position bland svenska premiumostar.
Exklusivitet i varje detalj
Ostmästarna i Burträsk tillverkar denna limited edition i en begränsad mängd. Den långa lagringstiden och det gedigna hantverket ger varje bit sin exklusiva karaktär. Förpackningen har de utformat med extra omsorg för att spegla julens festligheter, då man gärna unnar sig något speciellt.
– Vi kan inte producera den här osten i stor skala. Den begränsade mängden, lagringen och hantverket bakom varje bit gör produkten exklusiv, säger Lina Jonsson.
Tillgänglighet & pris
Från vecka 44 finns Västerbottensost® 24 månader i ett urval av butiker runt om i landet.
Rek. pris: ca 299 kr/kg.