Nyheter

Axmar Cheesecake – årets goda nyhet på Axmar Bryggas julbord

Axmar Brygga presenterar en av årets mest efterlängtade nyheter: Axmar Cheesecake, skapad exklusivt för julbordet av bakprofilen Ida Linander, känd från Hela Sverige bakar 2023. Med en kombination av tradition och kreativitet blir desserten snabbt en ny favorit.

Idas cheesecake bjuder på syrliga lingon, vispad kola-pannacotta och pepparkakskola, en smakupplevelse som både överraskar och värmer.

“Det här är en lingoncheesecake med vispad kola-pannacotta och en pepparkakskola som verkligen smakar jul. Balansen mellan de syrliga lingonen och den söta kolan gör den perfekt som avslutning på julbordet,” säger Ida Linander.

En dessert med både hjärta och julkänsla

När Axmar Brygga hörde av sig tackade Ida ja direkt.
“Jag blev jätteglad. Att få skapa något unikt till deras julbord känns både hedrande och fantastiskt roligt – julen är ju den bästa tiden på året.”

Efter succén i Hela Sverige bakar, där Ida tog sig hela vägen till final, fortsätter hennes kreativa resa. Uppdraget för Axmar Brygga blev ytterligare ett steg i rätt riktning.
“Jag vann inte tävlingen, men att få vara med öppnade många dörrar. Den här desserten är ett av de roligaste resultaten.”

En ny favorit på dessertbordet

Axmar Cheesecake serveras tillsammans med övriga klassiska godsaker på Axmar Bryggas skärgårdsjulbord. Kombinationen av friskhet, sötma och juliga toner gör att den redan pekas ut som en given favorit.


Om Axmar Bryggas julbord

Axmar Bryggas skärgårdsjulbord är känt för sina hemlagade rätter, traditionella smaker och några väl valda nyheter – som årets cheesecake. Julbordet dukas upp i restaurangens charmiga miljö från 1800-talet, med öppna spisar och historiska slaggstensväggar, eller i den inglasade bryggan med utsikt över Jungfrukustens vinterskärgård.

En annan uppskattad del är trancherbordet, där gästerna erbjuds både oxfilé och helstekt fläskfilé. Nu kan måltiden avslutas med den nya Axmar Cheesecaken – en söt final som rundar av hela upplevelsen.