När de flesta hör namnet Gustav Ovland tänker de på Husdrömmar, Stugdrömmar, vackra renoveringar och kreativa byggprojekt. Vad många kanske inte känner till är att Gustav även har en bakgrund som utbildad kock – och som ägare till den omtyckta krogen Borgmästargården i Kristianstad har han en lika stark passion för mat som för hantverk.
Gustav inleder nu ett samarbete med Kockens för att lyfta fram en av årets mest spännande kryddnyheter – Gochugaru Chili Flakes.
Gochugaru är vackra, fruktiga och lagom heta chiliflingor – en ikonisk krydda i det koreanska köket. Tillsammans med Gustav vill Kockens visa hur enkelt det är att ta in nya globala smaker i det svenska köket, med recept som både inspirerar och är lätta att lyckas med hemma.
Inspirera
“Vi vill inspirera fler att våga prova nya smaker och visa hur rätt krydda kan lyfta även de enklaste rätterna. Samarbetet med Gustav känns extra roligt eftersom han är en kreativ kraft i så många sammanhang – och hans känsla för mat och smak gör honom till en perfekt partner i det här projektet,” säger Cecilia Holmberg, produktchef för Kockens varumärke.
Spännande chans
Gustav, som tidigare samarbetat med varumärken inom bygg, inredning och livsstil, beskriver projektet som en spännande chans att återvända till sina rötter inom matlagning. Och det känns hemma på flera sätt: Gustav bor bara några minuter från Kockens anläggning utanför Kristianstad, där Kockens kryddor utvecklas, produceras och packas.
Gochugaru Chili Flakes lanserades i butik redan under vecka 7, 2025, men recepten har börjat rulla ut nu under sommaren på Kockens sociala medier.