Nyheter

GB Foods sätter smak på vardagen – nytt kontor möjliggör tillväxt

En välkomnande kaffehörna, ett provkök där kunder och kollegor kan testa nya produkter och ett läge som kopplar ihop Sverigekontoret med resten av världen. GB Foods känner sig hemma i sina nya lokaler vid Lund C.

Genom välkända varumärken som Bong, Touch of Taste, Mrs Cheng’s och Blå Band har GB Foods fått en självklar plats i många svenska kök. Nu har företaget flyttat in i kontorshuset Sockerbiten, ett stenkast från Lund C. Härifrån fortsätter arbetet med att tillgängliggöra morgondagens smaksättare och färdigrätter för kunder i Norden.

För Christian Gustafsson, vd för GB Foods nordiska verksamhet, var det viktigt att det nya kontoret skulle erbjuda enkla kollektiva förbindelser för deras internationella kollegor. Valet föll på kontorshuset Sockerbiten i Sockerbruksområdet, intill Lund C.

– Vi valde denna plats med omsorg, särskilt med avseende på närheten till tågförbindelserna som underlättar för våra internationella kollegor att resa hit från Köpenhamns flygplats. Dessutom ville vi etablera vårt kontor i en miljömärkt byggnad. Denna fastighet uppfyller båda kraven, säger Christian Gustafsson, vd för GB Foods nordiska verksamhet, och tillägger:

– Lokalen i sig består av två plan, vilket vi var lite tveksamma till först. Vi ville inte att kontoret skulle kännas uppdelat. Men när Wihlborgs visade upp lokalen och presenterade idén om att sätta in en interntrappa, såg vi möjligheten att få ett naturligt flöde mellan våningarna som gör att det känns som att alla sitter tillsammans. Att kontoret är fint och luftigt spelar också roll. Både kollegorna från Barcelona och våra svenska medarbetare tycker att det är kul att komma till kontoret.

Flytten blev ett gemensamt projekt

Flytten i november 2024 blev en teambuildingaktivitet, där alla medarbetare hjälpte till att bära lådor och montera ihop möbler.

– Det skapade en känsla av att kontoret är vårt. Det var klart att det var lite jobbigt i stunden att bära flyttkartonger, men efteråt var alla eniga om att det kändes kul att få vara med och bestämma var saker och ting skulle vara, säger Christian Gustafsson.

Provkök i personalmatsalen

GB Foods har hunnit boa in sig sedan inflyttningen. Precis innanför entrén finns arbetsplatsens kaffehörna och lounge där både kunder och medarbetare kan hänga mellan möten. I personalmatsalen finns ett annat unikt inslag i kontorsmiljön – ett eget provkök där nya fonder, såser och soppor tillagas och smakas av. De senaste månaderna har det blivit en hel del provsmakningar av nudlar, inför GB Foods stora produktlansering med nudelkoppar som man hoppas ska få en självklar plats på skafferihyllan hemma i köken.

Lokalen är skräddarsydd efter verksamhetens behov. Bland annat har man byggt till ett provkök som gör att nya produkter kan smaktestas på plats.

– Vi har ingen produktutveckling i Sverige, men däremot får vi nya produkter skickade till oss från våra olika fabriker så att vi kan säkerställa att produkterna håller den kvalitetsnivå som vi vill ha. I köket gör vi provmatlagningar med både kunder och framför allt tillsammans med personalen. Kombinationen av matsal och provkök har blivit väldigt bra, säger Christian Gustafsson.

Idag sitter cirka 35 personer på det nya kontoret, men det finns utrymme för att bli fler. Den möjligheten är viktig, eftersom GB Foods har som ambition att växa kraftigt de närmaste fem åren. På det nya kontoret finns alla förutsättningar för att infria det målet, konstaterar Christian Gustafsson.