En ljummen kväll ute på vår mysiga veranda… Något kallt i glaset… Milsvid utsikt över de böljande skånska fälten nedanför – och rätter som speglar platsen du befinner dig på, lagade med omtanke och råvaror i säsong… Så tycker vi en sommarkväll ska vara!
Inför sommaren har vår kökschef Jesper Sandqvist och teamet i Heaven skapat en himmelsk meny i fyra serveringar, baserad på de allra bästa svenska råvarorna. Grönsakerna kommer bland annat från Bondekockens fält i Genarp, bara ett stenkast bort. Annat har de själva plockat och konserverat under året. Allt lagas från grunden – av vårt nya, fantastiska köksteam!
Menyn serveras varje kväll till och med den 31 augusti – som fristående middag eller som en del av ditt övernattningspaket.
THE LESS ORDINARY SUMMER MENU
GÅRDEN
BLANDAD TARTAR PÅ SVENSK OXE – VIT SOJA – SVART VITLÖK – SALTRÅN MED ASKA
Vi inleder med en tartar på svenskt innanlår, grovt skuren och kryddad med salt, peppar och grov cidervinägersenap. Finhackad schalottenlök marineras i vit soja, och vi adderar svart vitlök för djup umami. Rätten toppas med puffat ris, fermenterad rabarber och vitlöksblommor – och serveras med ett tunt, sprött tuille på askad råg. Detta blir en fräsch, syrlig och mineralisk start som väcker smaklökarna.
FÄLTET
PINNBRÖD – SMETANA – REGNBÅGSROM – GRÄSLÖK
Vårt klassiska pinnbröd är kvar som en symbol för platsen och minnet av barndomens skolutflykter till Romelestugan – där vi idag huserar – då en av höjdpunkterna var när det grillades pinnbröd över öppen eld. Vår surdeg (som förresten heter ”Klas” och är över 100 år gammal), bakas med mjöl från Ramlösa Kvarn, lindas runt alpinnar, penslas med fermenterad vitlöksgrädde, grillas och penslas igen. Brödet kryddas med Læsø-salt och rivet citronskal, och serveras med vispad smetana, regnbågsrom, bronsfänkål och gräslökspulver. Ät med fingrarna, dela vid bordet – och avsluta med en varm lavendelduk för händerna.
HAVET
HALSTRAD FJÄLLRÖDING – BJÖRKGRILLAD GRÄDDE – FÄNKÅL – GRÖNT FRÅN BONDEKOCKEN
Vi serverar en halstrad norsk fjällröding med en björkgrillad grädde som stått i två dagar med kolad björkved. Grädden förvandlas till en beurre blanc med champagne, salt, peppar och en aning garum, spräckt med gräslöksolja. På tallriken finns fänkålspuré, mangold, kålsorter, skott och örter som odlats ett stenkast från oss, hos Bondekocken på Romeleåsen. Till detta serveras en vispad gelé på fänkålspollen med dillpulver och tagetes. Vid sidan: en brandade på potatisstomp och lätt rökt röding, dill, silverlök och smör – serverad som krokett, panerad med frystorkat späck och ströbröd, och friterad gyllene.
HIMLEN
GRANSKOTT – MANDEL & OLIVOLJA – SMULTRON – KARAMELLISERAD HVIDE DAME
Vi avslutar med en glass på granskott som ger en frisk nordisk ton. Till det serveras en mjuk kaka på olivolja, rapsfrön och mandel, ett fluffigt smultronskum samt karamelliserad Hvide Dame från Troldhede Mejeri. En dessert som speglar Romeleåsens skog, blommande fälader och sommarens sötma – samtidigt som den rundar av middagen lätt och syrligt.
The Less Ordinary Summer Menu, 695:-
Läs mer & boka här: https://www.thelodge.se/svensk…
Welcome to a Dinner Less Ordinary!