Nyheter

Mjuka Råghalvor – saftigt, mjukt fullkornsbröd med surdeg och havssalt

Fazer Bageri lanserar Mjuka Råghalvor, ett saftigt och mjukt portionsbröd bakat på surdeg, fullkornsråg och havssalt. Med hela 53 % fullkorn och en smakrik, mjuk textur passar det perfekt till ditt favoritpålägg – och ger en riktigt god start på dagen!

Brödet är inspirerat av populära finska rågklassiker som Reissumies och Puikula. För att skapa denna unika smakupplevelse används en helt ny rågsurdeg som gör brödet mildare i syrlighet och extra saftigt.

”Vi ville skapa ett rågbröd som är lite mjukare än våra andra rågbröd och med en mildare smak. Det har vi uppnått genom att använda en för oss helt ny rågsurdeg. Mjuka Råghalvor är lite mildare i sin syrlighet och har en saftig textur,” säger Hilda Björkman, Marknadschef på Fazer Bageri.

Nyckelfakta om Mjuka Råghalvor:

  • Saftigt, osötat portionsbröd

  • Nyckelhålsmärkt

  • Bakat med rågsurdeg och havssalt

  • Innehåller 53 % fullkorn

  • Finns i butik från och med vecka 37

Fullkorn är rikt på fibrer, vitaminer och mineraler och en viktig del av en balanserad kost. Enligt Livsmedelsverket bör vuxna få i sig 90 gram fullkorn per dag, och Nyckelhålet är en pålitlig vägledning när du väljer fullkornsbröd.

👉 Läs mer om fullkorn här