Ateljéns Pizza öppnar i mars i Hus 26 Slakthushallarna i Slakthusområdet, Stockholm. Bakom satsningen står krögarna Henrik Sauer, Anna Klyvare och Filip Sauer tillsammans med kökschefen Anton Olsson – samma team som driver succén Matateljén.
Restaurangen blir en ölhallsinspirerad mötesplats med plats för 120 gäster. Precis som på Matateljén är ambitionen hög, men här står pizza, öl och vin i fokus.
”Vi siktar på att servera Stockholms bästa pizzor. Ateljéns Pizza i Slakthusområdet blir något extra – pizza, bärs och vin i en välkomnande miljö”, säger Henrik Sauer.
Ateljéns Pizza blir den sjunde och sista aktören i Hus 26, granne med etablerade namn som Solen, Bar Montan, Hosoi, Afrika, Stockholm Roast och Matateljén. Tillsammans skapar de en unik matdestination i hjärtat av Slakthusområdet.
Atrium Ljungbergs Mattias Roussakoff, Leasing Manager Food & Beverage, ser fram emot öppningen:
”Det är en noga handplockad mix av aktörer som alla har en passion för det de gör. Hus 26 blir en helt unik destination, inte bara i Slakthusområdet utan i hela Stockholm.”
Slakthusområdet fortsätter att utvecklas till en levande stadsdel där mat, kultur, arbetsplatser och bostäder vävs samman.
Bild: (Från vänster: Henrik Sauer, Filip Sauer, Anton Olsson och Anna Klyvare – Ateljéns Pizza)