Den 17 oktober firas det igen – Parisaredagen är tillbaka för åttonde gången! 🍔
Och i år kliver vi upp i division ett: välkommen till Internationella Parisaredagen! För den här delikatessen har för länge sedan passerat både Dalälven och världsgränsen.
Legenden säger att allt började 1954, på Barnens Dag i Skellefteå, när Tore Strand skapade det som skulle bli mänsklighetens mest underskattade kulinariska bedrift – parisaren. Sedan dess har denna stekta ikon spridit glädje, mättnad och gemenskap i generationer.
“Veni, Vidi, Parici! Jag kom, jag såg, jag åt parisare!”
– Julius Caesars bror Sven, efter att ha nått Norrland för första gången.
🇸🇪 Fira med stolthet – 17 oktober!
Den 17 oktober samlas parisareälskare världen över med vänner, kollegor och familj. Ät, njut och dela bilder på dina kulinariska mästerverk! 📸
Beröm gärna dina vänners tappra försök att nå den rätta balansen mellan stekyta, bröd och ketchup.
Och glöm inte: Parisare åt folket!
👑
Avsändare: Parisaredagskommittén – för smakens, traditionens och stekfettets skull.
All heder till Vickningen i Norrtälje, som bevisar att guds gåva till mänskligheten inte stannar norr om Gävle. 🙏