Nyheter

Lär dig maxa ditt proteinintag – med matglädje! Ulrika Davidsson visar vägen i nya boken 66 Day Challenge med proteinkost

Proteintrenden är hetare än någonsin. I sin nya bok 66 Day Challenge med proteinkost inspirerar Ulrika Davidsson till smartare matvanor och visar hur man ökar sitt proteinintag med glädje, smak och hälsa.

Alla pratar om protein – men hur ökar man sitt intag på ett hållbart och gott sätt? I sin nya bok 66 Day Challenge med proteinkost bjuder Ulrika Davidsson, en av Sveriges mest etablerade kostrådgivare, på recept och strategier som gör det enkelt att skapa nya vanor.

“En vana skapas på 66 dagar. Det kräver planering, motivation och disciplin – men också matglädje. Den här boken handlar om att äta gott, må bättre och bygga hälsosamma rutiner,” säger Ulrika Davidsson.

Boken innehåller 100 recept på lättlagad och proteinrik mat – allt från frukost och sallader till varmrätter och desserter. Alla recept är protein- och kaloriberäknade och utgår från naturliga råvaror som stärker immunförsvaret och främjar långsiktig hälsa (longevity).

🍳 Ur innehållet

  • 100 goda och näringsrika recept

  • Kostscheman för 66 dagar

  • Fakta om proteinrika livsmedel och longevity

  • Inköpslistor och träningstips

  • Strategier för motivation och stresshantering

“Jag vill visa att proteinrik mat inte behöver vara tråkig. Det handlar om att laga riktig mat, njuta och samtidigt ta hand om sin kropp,” säger Ulrika Davidsson.

Recepten spänner från italiensk kycklinggratäng med mozzarella till kikärtsbiffar med rödkålssallad och no-bake snickers bars. Boken ges ut den 25 november 2025.