Nyheter

Berte Qvarn blir partner i FullkornsFrämjandet – stärker samarbetet kring fullkorn och hälsosam mat

Berte Qvarn går in som ny partner i FullkornsFrämjandet. Initiativet samlar forskare, myndigheter och företag som vill öka svenskarnas konsumtion av fullkorn och främja hälsosamma matvanor

Berte Qvarn ansluter sig till FullkornsFrämjandet – ett samarbete som ska sprida kunskap om fullkornets hälsofördelar. Tillsammans vill partnerna göra fullkornsprodukter mer tillgängliga och inspirera fler att välja hälsosam mat.

”Det känns helt rätt att bli partner. Vi ser stora möjligheter att bidra till utvecklingen av goda fullkornsprodukter,” säger Olof Stenström, VD på Berte Qvarn.

FullkornsFrämjandet fungerar som en oberoende plattform. Den förenar forskning, näringsliv och samhällsaktörer som arbetar för bättre folkhälsa och ett hållbart livsmedelssystem.

”Fram till 1800-talet var allt mjöl fullkornsmjöl. Med Berte Qvarn får vi en partner som verkligen brinner för fullkorn och har en historia som sträcker sig flera hundra år bakåt,” säger Maria Alexandersson, projektledare för FullkornsFrämjandet.

Berte Qvarn arbetar aktivt med hela kedjan – från spannmål till färdig produkt. Företaget fokuserar på kvalitet, miljö och innovation i varje steg. Därför känns samarbetet med FullkornsFrämjandet naturligt.

Organisationen samlar redan flera välkända aktörer, bland andra Lantmännen, Wasabröd, Fazer, Paulig, Polarbröd, Livsmedelsverket, Chalmers, Cancerfonden och Generation Pep.

Dessutom stöds projektet av Västra Götalandsregionen genom EU-projektet SWITCH, som stärker arbetet för att göra hållbar och hälsosam mat tillgänglig för alla.