Den 20 november återvände kulturhistorikern och gastronomen Edward Blom till poddvärlden. Tillsammans med PR-rådgivaren och gastronomen Mats Ryd startar han om Edward Bloms smörgåsbord med ett nytt avsnitt varje vecka.
Podden rör sig mellan mat, dryck och kulturhistoria och bjuder på anekdoter och reflektioner. Serien gick regelbundet mellan 2017 och 2021, men under det senaste året har de bara släppt några få avsnitt. Nu kliver de tillbaka med ny energi.
– Det är mycket glädjande att vara tillbaka i poddvärlden med full kraft! I vår nya satsning blir det mer av allt, inklusive smör, salt och alkoholhaltiga drycker vilket är ständigt aktuella teman, säger Edward Blom.
– I vår podd uppstår ofta gastronomiska ytterligheter, som när vi testade att äta älghjärna eller när vi fick avnjuta en flaska Chateau d’Yquem som en lyssnare hade skänkt. Vi har ett stort engagemang från trogna lyssnare, som efterfrågat fler avsnitt en längre tid, samtidigt som vi har saknat dem, säger Mats Ryd.
– Mats och Edward har lyckats hitta en fantastisk dynamik tillsammans, som är väldigt rolig att höra på. Dessutom kan de båda väldigt mycket om allt som gör livet värt att leva samtidigt som de har stor självdistans – vilket jag tror är vad som tilltalat poddlyssnarna, säger redaktör Gunilla Kinn Blom.
Den nya satsningen får även stöd av musikern och producenten Anders Lundström, som nu sköter både inspelning och klippning.
Nästan 140 äldre avsnitt och alla nya episoder finns på poddplattformen Under Produktion. Vartannat avsnitt ligger bakom betalvägg, medan de andra är öppna för alla.
Bild: Edward Blom & Mats Ryd. Fotograf: Magnus Skoglöf