Nyheter

Bocuse d’Or Sweden lanserar ny ungdomstävling: Next Generation samlar framtidens kockar

Bocuse d’Or Sweden tar ett historiskt steg och lanserar Bocuse d’Or Sweden Next Generation – en ny och inkluderande tävling för alla elever i årskurs tre på Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Initiativet ersätter Bocuse d’Or Sweden Commis Award, som sedan 2020 framgångsrikt inspirerat unga kvinnliga kockar att utvecklas, stanna i branschen och våga tävla.

Efter dialoger med elever, skolor och lärare står det klart att nästa generation kockar önskar tävla tillsammans – oavsett kön. Därför öppnar Bocuse d’Or Sweden upp tävlingen för alla och skapar en gemensam plattform där nya talanger kan mötas, inspireras och växa.

En tävling som formar framtiden

Bocuse d’Or Sweden Next Generation erbjuder eleverna möjligheten att mäta sina färdigheter i en professionell och inspirerande tävlingsmiljö. Deltagarna får:

  • Visa teknisk skicklighet och kreativitet i en av Sveriges mest avancerade gymnasietävlingar.

  • Bygga starka meriter inför jobb, praktikplatser och framtida tävlingssatsningar.

  • Skapa värdefulla kontakter med yrkesverksamma kockar, coacher, företag och gastronomiska profiler.

Praktisk information

Tävlingsdatum: 20 april 2026
Plats: Stockholm
Uppgifter: Publicerade på Bocuse d’Or Swedens hemsida
Målgrupp: Elever i årskurs tre på Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Vinst: En exklusiv resa med Team Sweden till Bocuse d’Or-finalen i Lyon, januari 2027

En satsning för framtidens gastronomi

Den nya tävlingen stärker återväxten inom svensk gastronomi och uppmuntrar landets skolor att inspirera sina elever att ta steget in i tävlingsvärlden. Bocuse d’Or Sweden vill ge unga kockar modet att utmana sig själva – och möjligheten att forma morgondagens svenska matlagning.

Bocuse d’Or Sweden Next Generation – Sveriges mest prestigefyllda tävling för blivande kockar.