Nyheter

Framtidens Krogkultur gästar Umeå

15 mars kommer några av landets mest respekterade kockar att göra ett samarbete med Gotthards Krog. Inte mindre än sex kockar är med och skapar konceptet där menyn blir en Norrlandstolkning. Det utifrån deras olika matlagningsstilar där varje kock lagar en rätt och ett snacks baserad på norrländska råvaror. Platsen för denna kväll blir P5 Event och konferensvåning mitt i Kulturhuset Väven.

Det är, Frida Nilsson från restaurang Furuhem, Sofia B Olsson från restaurang VRÅ. Vidare Linnea Liljedahl från Linnea & Peter, Elvira Lindqvist från restaurang Oxenstiernan, Emelie Nielsen från restaurang Lundsbrunn och Erik Videgård (frilansande).

Summit

Framtidens Krogkultur är på plats på P5 Event och konferensvåning i Kulturhuset Väven den 17 mars för deras årliga ”summit”. Föreningen riktar sig till alla aktiva inom eller i anslutning till restaurangbranschen i Sverige. Det har vuxit ur initiativet #härtardetslut från november 2020, då 65 kvinnor samlades för att förändra branschen. Under dagen förväntas det komma ca 100 personer från branschen.

Positiv utveckling

– Att få stå som värdar för detta känns fantastiskt kul och att få stödja arbetet för en positiv utveckling. Det mot en jämställd och attraktiv restaurangbransch, säger Blå Husets marknadschef Oscar Sund.

Under själva middagen 15 mars är även elever från Maja Beskow inbjudna till att vara med för att lära sig och inspireras.

– Att få chansen att ha alla dessa kockar samlade måste vi ta vara på och det passar ju perfekt att få dela med sig kunskap till framtidens kockar. Dessutom spännande att se dom växa säger Anders Samuelsson som är kreativ ledare på Blå Huset.

Meny

Kvällens meny kommer att serveras på inomhustorget i Väven och konceptet är ett kreativt och roligt resultat av samarbetet med dessa lysande kockar.

– Med dessa kockar och råvaror som orre, ren, röding och åkerbär som vi plockar hem från våra lokala leverantörer kan detta inte bli annat än en kanonkväll menar Anders Samuelsson.

Blå Huset är en familjeägd hotell-, restaurang- och konferenskoncern i Umeå som består av Stora Hotellet, Gotthards krog, U&Me Hotel, Kulturbageriet, Sävargården, P5 och mackerian Kajen.

//

Bild: Erik Nissen Johansen