Klassiska burgare och nya spännande smaker, oavsett om du vill servera kött, kyckling, fisk eller något vegetariskt.
Hamburgare – så enkelt, gott och roligt att variera! I den här boken hittar du recept på både klassiska burgare och nya spännande smaker, oavsett om du vill servera kött, kyckling, fisk eller något vegetariskt. Vad sägs till exempel om en kycklingburgare med asiatiska smaker eller en vegoburgare med friterad feta, grillad zucchini och gremolata? Eller kanske vill du hellre testa att fylla brödet med färsk tonfisk, sardelldressing och mango?
För att göra måltiden komplett bjuder kocken och kokboksförfattaren Mattias Larsson, känd som Fredagskocken, även på ett gäng läckra sides. Självklart finns här de godaste pommes fritesen och lökringarna, men även spännande tillskott som rotsellerifries och friterad sparris. Dessutom bästa tipsen på hur du tillagar köttet som ett proffs samt kombinerar smaker och texturer på ett sätt som gör att du uppnår burgar-perfektion varje gång.
Mattias Larsson, känd som Fredagskocken, är kock, måltidsinspiratör och driver Modern Gastronomi som jobbar med receptproduktion, matstyling, utbildningar och events. Mattias ser mat, dryck och måltid som vetenskap, konst och estetik och väljer att jobba med så mycket närproducerade och ekologiska råvaror som möjligt, både för smaken men också för en hållbar miljö. Mattias har skrivet flera populära kokböcker med recept som kännetecknas av lekfullhet och spännande smakkombinationer.
Utgivning: 2025-04-01 ISBN: 9789155273729
//