Zeta Pinsa blev nyligen en av tre finalister till Årets Dagligvara 2025. Dagligvarubranschens Leverantörsförening (DLF) delar ut priset den 9 oktober under sitt höstmöte. Dessutom markerar nomineringen ett viktigt erkännande av produktens framgång i svenska butiker.
Pinsa – ett nytt pizza-alternativ
Pinsa kombinerar egenskaper från både pizza och focaccia. Dessutom bakar Zeta den på proteinrikt durumvete, surdeg och kallpressad olivolja. Som ett resultat blir pinsan fylligare och mustigare än vanlig pizza, samtidigt som kanten blir krispig och smakrik.
Bagarna låter först degen jäsa i 18 timmar. Därefter knådar de den, bakar ut den för hand och gräddar pinsan i stenugn. Tack vare den långa jästiden och det noggranna hantverket får pinsan sin unika smak och konsistens. Därför uppskattar kunderna den både till vardags och vid festligare tillfällen.
Succé i svenska butiker
Sedan lanseringen våren 2023 har kunderna snabbt tagit till sig Zeta Pinsa. Dessutom överträffade produkten alla försäljningsprognoser.
– Försäljningen överträffade alla prognoser. Det märks tydligt att pinsan saknades i butikshyllorna, säger Johan Westerberg, vd på Di Luca & Di Luca. Kombinationen av bekvämlighet, hög kvalitet och god smak tilltalar kunderna. Dessutom driver produkten försäljning i andra kategorier, såsom tomatsåser, ost och charkuterier.
Jurygruppen framhåller också produktens framgång:
– Zeta Pinsa är en ”banger” när det gäller distribution och försäljning. Den fungerar både som ett festligt och enkelt inslag vid hemmamiddagen, och dessutom känns den mer premium än pizza!
Konkurrensen om Årets Dagligvara 2025
Zeta Pinsa tävlar mot två andra finalister:
-
Santa Maria Asian Steamed Buns
-
Sunshine Delights Torkad Mango från Dellia Sverige
Slutligen röstar DLF:s medlemmar fram vinnaren, som tillkännages i oktober. På så sätt avgörs vilken produkt som får titulera sig Årets Dagligvara 2025.
👉 Läs mer om Årets Dagligvara på Svensk Dagligvaruhandel