Restaurang och bageri från morgon till kväll
Krögarparet Maria och Marcus Seger förverkligar sina expansionsplaner i Posthornet etapp 2 på Sockerkokaregatan i Lund. Här kommer deras restaurang och bageri att hålla öppet från morgon till kväll.
– ”Vi kommer att tillföra ett mervärde till närområdet och ser fram emot att öppna”, säger Maria Seger.
Sedan starten 2019 har paret fått utmärkelser och lovord för sin café- och restaurangverksamhet i Kabbarp utanför Staffanstorp. Nu tar de sitt segertåg vidare till centrala Lund.
Valet av Lund och Posthornet
– ”Vi har länge varit nyfikna på att starta restaurang och bageri inne i stan. Vi övervägde både Malmö och Lund, men Wihlborgs erbjöd oss möjligheten att skapa något helt från grunden. Då bestämde vi oss för Lund”, berättar Maria Seger.
Posthornet etapp 2 ligger intill Lunds centralstation och kompletterar den första etappen. Vid taklagsfesten serverade Segers Mat lunch i den nya lokalen, vilket gav en första försmak på framtiden.
– ”Det var häftigt att se de stora fönsterpartierna. Vi visualiserade köket och gästerna, och kunde föreställa oss både restaurangen och det planerade bageriet”, säger Maria Seger.
Lyxig och genomtänkt interiör
Segers Mat samarbetar med inredningsdesignern Vera Väliharju på Cultum Design. Hon har skapat ett koncept som rymmer många lunchgäster men kan skalas ner till en mysig kvällsrestaurang.
– ”Vi ville skapa olika funktioner i lokalen. Var sak har sin plats och gäster och personal rör sig smidigt. Gardiner gör det möjligt att stänga av delar när det behövs”, säger Vera Väliharju.
Byggnadens tegel och röda nyanser har inspirerat kulör- och möbelval. – ”Det ska kännas lyxigt men inbjudande, så att alla vågar gå in”, poängterar hon.
Kreativ och hållbar matlagning
Paret Seger vill sätta personlig prägel på menyn. Grönsaker med skönhetsfläckar används kreativt i dagens rätter, vilket ger både flexibilitet och hållbarhet.
– ”Vi hoppas att boende och arbetsplatser i Sockerbruksområdet hittar till våra verksamheter. Vi vill bidra med lunch, kvällsrestaurang, bageri och catering till området”, säger Maria Seger.