NĂ€r Molinari firar 80 Ă„r av italiensk passion och smak koras Sveriges bĂ€sta Sambuca-cocktail â och vinnaren Ă€r George Kahkejian, bartender pĂ„ Clarion Hotel Amaranten i Stockholm.
Hans vinnande drink, Roma Nights, fÄngar Roms glittrande kvÀllar i en cocktail som utstrÄlar elegans, energi och italiensk sjÀl.
đźđč En hyllning till Rom och till hantverket
Med inspiration frÄn Roms nattliv har George skapat en balanserad och uttrycksfull cocktail som kombinerar Molinari Sambuca Extras kryddiga sötma med ginens friskhet, svart hallonlikörens djup och citronsaftens syra.
Resultatet Àr en sofistikerad tolkning av italiensk elegans, dÀr klassiska smaker möter modern mixologi.
âRoma Nights fĂ„ngar essensen av Rom â elegans, energi och passion. Den representerar Molinaris sjĂ€l pĂ„ ett samtida sĂ€tt,â sĂ€ger juryn.
DĂ€rför stod George som sjĂ€lvklar vinnare i tĂ€vlingen â med en drink som bĂ„de smakar och ser ut som en hyllning till Italien.
đ„ Vinnarrecept â Roma Nights
En fest för bÄde öga och gom, inspirerad av Roms glittrande kvÀllar.
Ingredienser:
-
2 cl Molinari Sambuca Extra
-
2 cl gin
-
1 cl black raspberry liqueur
-
3 cl fÀrsk citronsaft
Tillagning:
Skaka och sila i ett 16 cl cocktailglas. Garnera glasets kant med torkad citron- och hallonpulver, och toppa med en dekorativ stjÀrnanis.
Servera gÀrna med fÀrska hallon toppade med vanilj och citronmellis för extra elegans.
â Finalistdrink â Molinari Hot Shot
En varm hyllning till italiensk tradition och hantverk.
Ingredienser:
-
3 cl Molinari Sambuca Extra
-
2 cl nybryggt kaffe
-
1 cl vispgrÀdde
-
1 kaffeböna
Tillagning:
HĂ€ll Sambuca och kaffe i ett shotglas. Toppa med vispgrĂ€dde och dekorera med en kaffeböna â enkelt, klassiskt och fullt av italiensk vĂ€rme.
đ Om Molinari
Sedan 1945 har Molinari stÄtt för Àkta italiensk kvalitet, hantverk och passion.
Med sin ikoniska Sambuca Extra har varumĂ€rket blivit en symbol för La Dolce Vita vĂ€rlden över â ett destillat av italiensk livsglĂ€dje i varje droppe.
Genom jubileet och tĂ€vlingen hyllar Molinari 80 Ă„r av innovation och tradition â och visar att den klassiska Sambucan fortsĂ€tter inspirera nya generationer bartenders.