Nyheter

Beans in Cup och Oh Mungood lanserar växtbaserad jobblunch – ekologiskt, enkelt och full av smak

Beans in Cup tar ett stort kliv mot framtidens hållbara arbetsplatsmat genom att som första aktör i Sverige erbjuda Oh Mungoods ekologiska, växtbaserade färdigrätter direkt på jobbet. Samarbetet gör det betydligt enklare för företag att servera hälsosamma, smakrika och klimatsmarta lunchalternativ till sina medarbetare.

Lanseringen sker under november i Beans in Cups Fresh Bites-matkylar på arbetsplatser över hela landet. Först ut i sortimentet är två rätter ur den nya serien Quick & Green – en grekisk wrap och en asiatiskinspirerad sallad. Båda är baserade på mungbönan, en råvara som är naturligt proteinrik, mättande och full av näring.

Att få lansera vår nya kategori färdigrätter ”Quick & Green” tillsammans med Beans in Cup känns otroligt kul. Vi skapade rätter som vi själva saknade – spännande vegetariska måltider fyllda med smak och näring. Om vi dessutom kan bidra till ökat fokus och välmående på arbetsplatser har vi lyckats, säger Lisa Laurell och Caroline Nilsson, grundare av Oh Mungood.

Oh Mungood grundades i Orsa 2020 med målet att lyfta mungbönan och göra hållbar mat lättillgänglig. Produkterna är ekologiska, svenskproducerade och fria från soja, gluten, laktos och tillsatser.

Vi vet att många vill äta gott och hållbart även på jobbet, men att tiden inte alltid räcker till. Med Oh Mungoods rätter kan vi äntligen möta den efterfrågan och erbjuda välsmakande, gröna alternativ i hela landet, säger Peter Has, affärsområdeschef på Beans in Cup.

Tillsammans vill företagen inspirera fler att upptäcka hur god och enkel växtbaserad mat kan vara – utan kompromisser.