FOODDUCK® Mobile Pro påläggsdoserare har vunnit 2025 års HoReCa Innovation Award på Sveriges största restaurangmässa i Stockholm.
På Sveriges viktigaste HoReCa-evenemang, Fastfood & Café & Restaurant Expo, hölls för första gången i år tävlingen Innovation Awards, för att lyfta fram de mest innovativa lösningarna och framtida stjärnprodukterna i branschen. FOODDUCK® Mobile Pro påläggsdoseraren, som representerar finsk expertis, belönades med utmärkelsen Årets HoReCa Innovation i Sverige på mässan.
Kreativitet
Tävlingsjuryn bestod av de främsta experterna inom restaurangbranschen och produkterna bedömdes särskilt utifrån kreativitet, hållbarhet och användarvänlighet. Den innovativa FOODDUCK-påläggsdoseraren övertygade experterna med sitt moderna tillvägagångssätt och sina mångsidiga användningsmöjligheter.
Internationellt intresse
FOODDUCKs koncept bygger på livscykeltänkande, hållbar utveckling och cirkulär ekonomi. Affärsmodellen produkt-som-en-tjänst säkerställer att apparater tas om hand och förblir i användning så länge som möjligt. I Sverige har FOODDUCK väckt ett stort intresse, särskilt på grund av sin miljövänlighet. Påläggsdoseraren möjliggör en betydande minskning av plastavfall och svinn, vilket gör den till en hållbarhetsledare inom HoReCa-sektorn.
Brödstation
”Att vinna Innovation Awards är ett stort erkännande av vårt arbete – vi vill bygga en mer ansvarsfull morgondag, en brödstation och en linje i taget. Vi är stolta över att FOODDUCK ses som en del av framtidens uppskattade restaurangbransch, även internationellt. Det är fantastiskt att se att påläggsdoseraren bidrar till att inspirera restaurangbranschen att utveckla mer hållbara och effektiva verksamhetsmetoder”, säger Timo Sorsavirta, VD för Foodduck.
FFCR Innovation Awards delades ut den 30 januari 2025 i Stockholm.