Nyheter

Två nomineringar till Granö Beckasin i Culinary Hotel Awards

– Jag är så stolt över detta, säger VD Cecilia Sandström. Att få uppmärksamhet i ett sammanhang med hela Sveriges hotell och bli nominerad i inte bara en utan två kategorier är fantastiskt.

Det är Restaurangvärlden som för första gången delar ut priser under namnet Culinary Hotel Awards. Ambitionen med priserna är att ”lyfta maten och drycken på Sveriges hotell”. Man har besökt hotell i hela Sverige under ett halvår för att hitta de allra bästa i varje kategori. I 15 kategorier ska priser delas ut, och Granö Beckasin nomineras i två av dessa. Coffee Award där man med priset vill ”lyfta fram hotell med ett extra stort engagemang för kaffe, främst ur ett kvalitets- och hållbarhetsperspektiv”. Samt Sustainable Award som ”lyfter hotell med tydlig fokus på hållbarhet, där säsong, ursprung, energieffektivisering, matsvinn och kommunikation med gästerna väger tungt”.

Sustainable Award

Kökschef Michael Bonta är särskilt stolt över nomineringen i kategorin Sustainable Award.

Hållbarhet

– Vare sig vi vinner priset eller inte är det roligt att vi blir uppmärksammade för vårt arbete med hållbarhet. Både vad gäller ekologiskt odlat och närproducerat. Att tänka och jobba hållbart ligger i Granö Beckasins DNA, och detta är något vi alltid kommer att fortsätta utveckla. Att vara en drivande del i detta arbete känns jätteroligt, säger Michael Bonta.

Nomineringar

Nomineringarna i kategorin Hotellens hotell tillkännages vid ett senare tillfälle. Vinnarna presenteras på Berns i Stockholm den 10 mars.

Alla priser och nomineringar