Nyheter

Erika Jureskog släpper sin första bakbok med 50 recept för alla bröd- och smörgåsentusiaster

 

Finns det något bättre än en riktigt god macka som både mättar och imponerar? Erika Jureskog, den passionerade hemmabagaren och matlagaren bakom bloggen Smaskens, släpper nu sin första bakbok Bröd och matiga mackor – fylld med 50 recept som tar dina smörgåsar till nästa nivå.

Bröd och matiga mackor är den ultimata guiden för alla som älskar att baka och vill skapa riktigt smarriga mackor. Erika Jureskogs recept på hembakt bröd, som knapriga baguetter och smaksatt buffébröd, blandas med klassiker som grilled cheese, hot tuna melt, smörrebröd och banh mi. Dessutom bjuds det på nya favoriter – som en svensk tunnbrödsrulle fylld med tyska delikatesser samt en Caesarsalladmacka.

– Det här är boken för dig som vill baka riktigt gott bröd och smarriga mackor, oavsett om du är nybörjare eller van vid degar. Du får 30 inspirerande brödrecept och 20 mackor som passar allt från utflykten till helglyxen, säger Erika Jureskog.

Utöver recepten är boken kryddad med personliga anekdoter från Erika. Bröd och matiga mackor utkommer den 1 september 2025 på Bokförlaget Semic.

Om författaren:

Erika Jureskog, brand manager till vardags, är en passionerad hemmabagare och matlagare som driver bloggen Smaskens och Instagramkontot @smaskensmederikajureskog. Hon gjorde sin debut i tv-rutan när hon tävlade i Sveriges mästerkock 2018. Fyra år senare var hon en av deltagarna i Hela Sverige bakar. Bröd och matiga mackor är hennes första bakbok.

//

Bild: Fotograf: Ulrika Pousette