Efterfrågan på KESO® Cottage Cheese fortsätter att öka, och produktionen i Arlas mejeri i Falkenberg slår nya rekord. För andra året i rad har Europas största cottage cheese-mejeri överträffat sig självt – redan i slutet av oktober passerade produktionen 23 000 ton, och årets total väntas landa på 27 000 ton.
🏭 Dubbel rekordnotering för Arla Falkenberg
Mejeriet i Falkenberg förser både Sverige och stora delar av Europa med cottage cheese. När 2025 summeras väntas produktionen ha ökat med över 17 procent jämfört med det tidigare rekordet från fjolåret.
“Det här är resultatet av ett fantastiskt lagarbete. Vi har arbetat målmedvetet för att förenkla och effektivisera produktionen. Att slå rekord två år i rad visar på våra kollegors engagemang och kompetens här i Falkenberg,” säger Christian Svensson, mejerichef på Arla Falkenberg.
💪 Proteintrend driver efterfrågan
Intresset för proteinrika produkter fortsätter att växa – och cottage cheese ligger helt rätt i tiden. I sociala medier delas recept på allt från pannkakor och bröd till sallader och snacks med KESO®.
“Trenden drivs av ett ökat fokus på träning, hälsa och näringsrik mat. Cottage cheese är dessutom en mångsidig produkt som passar lika bra i matlagning och bakning som på frukostmackan eller direkt ur burken,” säger Lisa Engström, varumärkesansvarig för KESO® Cottage Cheese.
🌿 Fakta om Arla Falkenberg
-
Europas största cottage cheese-mejeri
-
Producerar cirka 60 olika varianter av cottage cheese för både svenska och internationella marknader
-
Tar emot 130 miljoner kilo mjölk varje år – nästan uteslutande från Arlagårdar i Halland
-
Producerar dygnet runt, året om
-
Cirka 130 medarbetare arbetar på anläggningen