Burger King utökar sin Gourmet-plattform med Gourmet Truffle & Jam – en burgare i två varianter som kombinerar tryffelmayo, fikonmarmelad och bacon för en balanserad smakupplevelse där sött, salt och umami möts.
Burger King fortsätter stärka sitt premiumutbud och presenterar nu Gourmet Truffle & Jam, en ny gourmetburgare som finns i två versioner: flamgrillat nötkött eller krispig kyckling. Kombinationen av fyllig tryffelmajonnäs, söt fikonmarmelad och krispigt bacon skapar en smakupplevelse där sött, salt och umami lyfter varandra – tydligt premium, men fortfarande med Burger Kings signatur.
Truffle & Jam ersätter tidigare Korean Gochujang och blir ett nytt tillskott i Burger Kings växande Gourmet-plattform, som redan omfattar Gourmet Steakhouse och Gourmet Jalapeño.
– ”Vi ville skapa en burgare där kontraster möts: umami från tryffel, sötma från fikon och sälta från bacon, som landar i en tydlig premiumkänsla. Med Truffle & Jam bygger vi vidare på vår Gourmet-plattform och ger gästerna fler högkvalitativa val utan krångel,” säger Maria Finnerman, Head of Menu & Execution, Burger King Sverige.
Samtidigt lanserar Burger King Loaded Truffle Fries – gyllene pommes med generös tryffelmajonnäs och rostad lök. Tillbehöret är utvecklat för att komplettera gourmetburgaren och skapa en helhet i smakerna.
Både Gourmet Truffle & Jam och Loaded Truffle Fries finns nu på samtliga Burger King-restauranger i Sverige.