Arkiv

Undersökning: En av fem dricker alkohol för att hantera stress

December innebär både ökad stress och ökad alkoholkonsumtion i Sverige. En ny undersökning från Systembolaget. Alkohol ökar ofta stress i stället för att minska den



VD-skifte i Matsmart: Sofie Zettergren blir tillförordnad vd

Matsmart. En naturlig tidpunkt för förändring. Under Peters ledning har Matsmart genomgått både expansion och en omfattande omställning mot lönsam tillväxt. Efter intensiva år bedömer han och styrelsen att tidpunkten är rätt för att släppa fram nya krafter inför nästa…



Tetra Pak lanserar världens första pappersbaserade barriär för juiceförpackningar

Tetra Pak. García Carrión. En ny nivå av hållbarhet för juiceförpackningar. Den nya förpackningen består till 80 % av papper. 92 %.



Hur tidigt får man börja dricka julmust? Svenskarna har redan tjuvstartat

När får man egentligen börja dricka julmust? Diskussionen återkommer varje år – och färska data från november visar att många svenskar redan dragit igång julfirandet



Marqués de Murrieta utsedd till Europas bästa vineri av Forbes

Marqués de Murrieta stärker sin position som en av världens främsta vinproducenter. I Forbes internationella ranking The World’s 50 Best Wineries 2025. Best Winery of Europe



ProPud etablerar Protein Café – ett banbrytande koncept för proteinfika

ProPud. Protein Café. På caféet hittar gäster en proteinrik och sockerfri meny. – På ProPuds Protein Café erbjuder vi en knutpunkt full av smak och återhämtning



Därför kan du njuta av julmaten med gott samvete

Julmaten har länge fått rykte om sig att vara både tung och ohälsosam. Men stämmer det? Enligt Gianluca Tognon. Högskolan i Skövde. Julbordets oväntade hälsostjärnor



KRAV vinner Allt om Mat:s hållbarhetspris 2025

KRAV. Allt om Mat. ”en grön fyr i mörkret för svenska konsumenter för hållbara val och en ljusare framtid”. Ett pris som speglar långsiktigt arbete



Skördetid på Österlen firar sitt starkaste år hittills: ”Bästa genomförandet någonsin!”

Skördetid på Österlen har vuxit till en av regionens viktigaste satsningar för att lyfta den skaparkraft och mångfald som präglar hela sydöstra Skåne. Initiativet samlar nio nätverk



Bocuse d’Or Sweden lanserar ny ungdomstävling: Next Generation samlar framtidens kockar

Bocuse d’Or Sweden tar ett historiskt steg och lanserar Bocuse d’Or Sweden Next Generation. – en ny och inkluderande tävling för alla elever i årskurs tre på Restaurang- och livsmedelsprogrammet