Nyheter

Zoégas Experience Espresso – Espresson som älskar mjölk

Nestlé Professional lanserar Zoégas Experience Espresso, en espresso som briljerar i cappuccino, caffé latte och islatte. Bönorna kommer från Indiens bergssluttningar och produkten är Rainforest Alliance-certifierad. Dessutom erbjuder den en rund, mjuk smak som passar moderna kaffedrickare.


Kaffetrender i förändring

I Sverige och Norden föredrar många kaffe med mjölk. Hela 70 % av alla espressobaserade drycker på caféer innehåller mjölk. Samtidigt beställer var tredje kund i kommersiella kanaler en kall kaffedryck. Denna trend drivs av yngre konsumenter som söker mjukare kaffeupplevelser.

”Vi skapade Zoégas Experience Espresso för att möta de nya konsumtionsvanorna. Vi ville lyfta mjölkbaserade drycker och erbjuda en rund, balanserad smak,” säger Celestine Francoineri, Master Barista på Nestlé Professional.

Därför blir den idealisk för caféer, restauranger och kontor.


En smakresa från Indien

Bönorna växer i dimhöljda bergssluttningar i sydvästra Indien, ett av världens mest biologiskt mångfaldsrika områden. Där odlas kaffet under höga träd tillsammans med andra grödor och djur.

Indiens kaffehistoria sträcker sig över 500 år. Legenden berättar att pilgrimen Baba Budan smugglade sju kaffebönor hem från Mecka. Han planterade dem på Chandragiri Hills i Karnataka. Därmed lade han grunden för Indiens kaffekultur och gjorde kaffeodling till en livsstil som gått i arv i generationer.


En espresso för framtidens kaffeupplevelser

Zoégas Experience Espresso erbjuder toner av gräddnougat och mandel. Den smakar mjukt och runt tillsammans med mjölk och mjölkalternativ. Dessutom fungerar den perfekt i professionell servering på café, restaurang och kontor. Den möter dagens smakpreferenser och passar både traditionella och moderna kaffedrycker.

Förutom sin smak bidrar den till hållbar kaffeproduktion genom Rainforest Alliance-certifieringen.