Carina Brydling har en lång och gedigen erfarenhet inom svensk gastronomi. Hon har drivit flera framstående restauranger, däribland Marmite i Åre och Brydlings på Åhléns City i Stockholm, samt varit medlem i Svenska Kocklandslaget med meriter från både VM och OS. Under de senaste åren har hon varit verksam som Food & Beverage Manager på The Wood Hotel by Elite i Skellefteå, där hon framgångsrikt lyft fram det norrländska köket och lokala råvaror.
Med restaurang Fe tar Carina Brydling nästa steg i sin strävan att utveckla hållbar och innovativ gastronomi. Menyn har en stark förankring i regionens rika matkultur och naturliga resurser, där råvaror från både norrbottniska och västerbottniska producenter, samt närheten till den norska kusten får en central roll. Utöver smaker inspirerade av samiska traditioner och den nordliga atlantkusten kommer restaurangen att samarbeta med lokala leverantörer av exempelvis mandelpotatis, nötkött, grönsaker och förädlade produkter. Bland de utvalda råvarorna märks även kungskrabba från Norge och souvas från det samiska köket.
Världsklass
”Kiruna är en plats med råvaror i absolut världsklass, och jag vill låta dem ta huvudrollen på Fe. För mig handlar det om att ta tillvara det bästa från fjäll, skogar och hav och låta tradition möta innovation. Vi kommer att samarbeta med lokala producenter i både Norrbotten och Västerbotten, samt Norge, där de bästa råvarorna kommer ha en självklar plats på menyn. Här får gästerna uppleva allt från klassiker som skagenröra på norsk kungskrabba till oväntade tolkningar av souvas, eller eleganta rätter med fjällröding. Det blir rustikt, smakrikt och nära naturen, precis som jag vill ha det,” säger Carina Brydling, kreativ chef, Restaurang Fe, Elite Hotel Frost.
Spektakulär design
Elite Hotel Frost öppnar våren 2025 och blir en ny hotell- och matdestination i hjärtat av Kiruna. Med en spektakulär design inspirerad av den arktiska miljön och ett stort fokus på hållbarhet kommer hotellet att erbjuda gäster en upplevelse där natur, kultur och gastronomi smälter samman.
Med Carina Brydlings expertis och passion för hållbar gastronomi stärker Elite Hotels of Sweden sin roll i att lyfta lokal matkultur och skapa unika restaurangupplevelser.