Nyheter

FELIX moderniserar kolonialhyllan med hela sortimentet av sås och dressing i unik flaska och nya storsäljande smaker

FELIX lanserar nu en ny serie såser och dressingar med flera förbättrade recept, nya storsäljande smaker i en unik, modern, drizzleflaska. Satsningen innebär både en introduktion av nya såser i kolonialhyllan, som till exempel bearnaise, het kebab samt hickorysås och re-lansering av uppdaterade konsumentfavoriter, allt tillagat i Fågelmara i Blekinge, med naturliga råvaror och utan konserveringsmedel.

Cirka 70 procent av svenska hushåll använder koloniala såser och dressingar en gång i veckan eller oftare. FELIX koloniala såser och dressingar är riktiga hjältar som kryddar och förstärker smakerna i maten både i vardagen och vid fest.

– Vi har sett ett stort sug efter nya smaker och nya användningsområden för koloniala såser och dressingar. FELIX nya konformade flaska med pip, gör det enkelt att ringla eller drizzla precis rätt mängd sås över maten utan kladd och ger riktigt snygga och härliga serveringar, säger Anja Flink, Senior Brand Manager FELIX, på Orkla Foods Sverige.

Lanseringen inkluderar populära smaker från kylda hyllan som nu också hittar sin plats i kolonialhyllan som till exempel bearnaise, het kebab och mango curry.

– Kolonialhyllan har saknat en riktigt god bearnaise och det har varit en otroligt utmanande smakutvecklingprocess för oss. Det kan vara rekord i antal provlagningar för FELIX gastronomteam, men vi är oerhört stolta över resultatet. Vi tror att FELIX bearnaise blir en riktig magnet för nya konsumenter till kolonialhyllan, säger Anja Flink.

Utan konserveringsmedel – men lång hållbarhet
Felix nya såser och dressingar är tillagade med naturliga råvaror utan konserveringsmedel, konstgjorda aromer eller färgämnen. Genom att varmfylla flaskorna säkerställer Felix en naturlig hållbarhet och de håller sig fräscha länge.

– Såserna och dressingarna konserveras genom att hettas upp varsamt men snabbt. Det innebär att konserveringsmedel inte behövs, trots att de förvaras i kolonialhyllan. En traditionell gammal teknik, men som är lika genial idag, och samtidigt hållbar både för butiken och i hemmet, säger Anja Flink.

Koloniala smaksättares långa bäst före datum minskar matsvinnet både i hemmet och i butik.

– När du öppnar förpackningen hemma så håller den hela hållbarhetstiden ut, till skillnad från kylda smaksättare som ofta behöver slängas efter två veckor. Det ger mindre matsvinn och möjlighet för konsumenter att ha många smakvarianter öppnade samtidigt, säger Anja Flink.

Alla FELIX smaksättare tillagas på Orkla Foods Sveriges anläggning i den lilla kustnära byn Fågelmara på gränsen mellan Blekinge och Småland.

Nya smaker och förbättrade recept
Bland FELIX nyheter för såser och dressingar hittar vi:

  • Bearnaise Original: Perfekt balans av klassiska smaker, nu i kolonial variant.
  • Mango Curry: Oemotståndlig till kyckling, fläskkött och panerad fisk.
  • Het Kebabsås: Smaker som passar perfekt till kebab, pizza och taco.
  • BBQ Original & Smokey Hickory: Grillfavoriter som fungerar både som sås och glaze.

Recepten på befintliga favoriter har också förbättrats för ännu godare smak och även de kommer nu i de nya drizzleflaskorna. Alla flaskor är helt återvinningsbara och klimatoptimerade för att minska miljöpåverkan vid transport.

Säljstart vecka 7, 2025
De nya produkterna finns i butik från vecka 7, 2025. FELIX satsar också stort på marknadsföring genom TV, sociala medier och butikskampanjer för att göra lanseringen till en succé.