Nyheter

Brödet tillbaka i rampljuset – fullkornstrenden växer och synen på kolhydrater förändras

Brödets popularitet ökar, synen på kolhydrater skiftar – och fler än hälften av svenskarna vill förändra sina matvanor för hälsans skull.

Det är några av resultaten i Brödinstitutets årliga opinionsundersökning, som i över tio år har speglat svenskarnas attityder till bröd, kost och hälsa. Årets resultat presenteras på ett webbinarium torsdagen den 6 mars kl. 14.00.

Webbinariet belyser aktuella frågor inom mat, nutrition, hälsa och hållbarhet. Förutom de senaste insikterna från Brödtermometern deltar en expertpanel med:

  • Ingela Stenson, omvärldsanalytiker och moderator
  • Claes Johansson, hållbarhetschef på Lantmännen
  • Christina Nordin, generaldirektör på Jordbruksverket
  • Anders Parment, generationsforskare

Tillsammans diskuterar de bland annat vad generation Z vill, behöver och kommer att kunna äta i framtiden.

👉 Anmäl dig här och läs mer!