Nyheter

Stockholm 1897 tar pallplats i Thatsups kanelbulletest

Inför Kanelbullens dag 4 oktober arrangerade Sveriges största restaurang- och stadsguide, Thatsup, sitt årliga test av Stockholms bästa kanelbullar. Juryn provade 32 bullar från stadens mest kända bagerier och konditorier i blindtest och betygsatte både smak och utseende.

Stockholm 1897 nådde en imponerande andraplats med 3,9 poäng av 5 möjliga. Endast Socker Sucker fick högre poäng (4,1), medan K-märkt hamnade på tredje plats (3,65).

“Vår pallplats visar att Stockholm 1897 har blivit en lokal favorit – och bäst på Östermalm och Djurgården,” säger Mattias Svensson, konceptutvecklare på Sandhäxan.

Grundarna av Sandhäxan och Burgsvik Group, båda med lång erfarenhet inom bakning, driver Stockholm 1897. Chefsbagare Sebastian Axvret och hans team Nikita Klasson och Anton Holgersson har snabbt skapat ett signerat utbud där krämbullen blivit en storfavorit, med över en miljon delningar på TikTok.

“Sebastians hängivenhet för detaljer och omsorg från råvara till gästens upplevelse sätter kvalitetsnivån på både bageriet och restaurangen. Fyra månader efter öppning positionerar vi oss redan som ett av Sveriges bästa bagerier. Vårt läge vid Djurgårdsbron fyller en plats som saknats – ett hantverksbageri där doften sprider sig över Östermalm och Djurgården,” säger Anna Dahl Tillander på Burgsvik Group.

Besök Stockholm 1897 vid Djurgårdsbron och smaka en kanelbulle värdig en pallplats.